Locuind Impreuna. 6 blocuri de ADN BA

[mk_custom_sidebar sidebar=”sidebar-28″]

Am aparut intr-o carte! 😊

Este vorba de cartea Locuind impreuna – 6 blocuri de ADNBA editata de revista Zeppelin impreuna cu Universitatea Ion Mincu.

Cartea prezinta in detaliu 6 proiecte ADNBA printre care si URBAN SPACES 1. Ce este insa fain la acesta carte e ca nu se adreseaza exclusiv arhitectilor/specialistilor, ea este o carte despre cladiri locuite de oameni, despre incercarea de a crea comunitati si despre cum oamenii reinvata sa locuiasca impreuna.

“Am fost siguri inca de la inceput ca o carte cinstita despre locuire nu poate sa se resume la cee ace se arata de obicei in publicatiile de arhitectura si terebuie sa vorbeasca si despre oameni. Si am ales sa nu vorbim noi desprei ei ci sa discutam cu ei. Trei interviuri zic povestea unor apartamente si a felului in care sunt locuite, appreciate schimbate. Sunt povesti despre ce se intampla dupa ce arhitectul pleaca. Si, ca bonus, si povestea unui ansamblu- cel din Dogarilor- spusa de catre o echipa de investitori al caror merit in existent acestui proiect iesit din comun este considerabil ”  Stefan Ghenciulescu

URBAN SPACES 1 / Dogarilor este prezentat atat din punctul de vedere al arhitectilor de la ADNBA cat si a celor care locuiesc – gasiti aici un interviu cu Luchian proprietarul unui partament de 2 camere sau cu cei care l-au construit – am avut ocazia sa povestim despre cum vedem noi “dezvoltarea imobiliara”  si cum s-a nascut acest proiect.

Si ca sa nu ne laudam singuri citam din nou din carte:

“ Rar am vazut in Romania (si nu doar) un proiect mai seducator, si asta inca de la prima vedere. Pe net si in publicatii tiparite imaginea sa extrem de cool a facut furori. Mult mai important, si cee ace nu se intampla intotdeauna cu arhitectura fotogenica, la fata locului, efectul e si mai puternic. Am fost acolo cu personae de tot felul, de aici, din Europa, din America si Singapore, si aprecierea a fost imediata si entuziasta. Mi-a fost laudata de oameni care nu sunt arhitecti si, multi dintre ei, nici fani ai arhitecturii contemporane”  Stefan Ghenciulescu

Albumul e disponibil în Librăriile Cărturești și Librăriile Humanitas din București și din țară.

De asemenea, poate fi comandat online pe site-ul Zeppelin – aici.

Toate Drepturile rezervate @
Urban Spaces

Înscrie-te la newsletter:

BOOK A VISIT